Рецепти - Българска кухня

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Рецепти

Таратор - Нарязва се краставица на малки кубчета и се смесва с кисело мляко добавя се и вода, олио, сол и по избор копър.

Шопска салата - нарязват се краставиците, доматите и пречен пипер. Слага се лук, магданоз, сол, олио и отгоре се настъргва сиренето.

Боб - Сваряве се боба, нарязва се морков, лук, чушка. След това се слага чубрица, джоджен, червен пипер,  сол,  олио,  домат.

Гювече - продукти кайма, кисело мляко, лютеница, сирене, кашкавал, яйца, домат, гъби по желани, кисели краставички нарязани на кубчета по желание чубрица,  черен пипер,  сол,
олио
.
Приготвяне:
Всичките продукти се слагат в гювечето, пече се в фурна като са готови се изваждат, чупи се по едно яйце в всяко и се сервират.

Кекс - Разбиват се пет, шест яйца с една чаша захар, добавя се брашно, ванилия по желание орехи. Пече се в фурна като е готов се поръсва с пудра захар.

 
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню